Varför ska du utbilda dig?

Oavsett var du befinner dig i din karriär, eller även om du byter karriär, är fortbildning avgörande för din utveckling som anställd eller entreprenör. Att investera tid och pengar i din kompetensutveckling kommer hjälpa dig att uppnå dina mål genom att öka din kunskap inom ditt valda område och hålla dig relevant och uppdaterad kring begrepp och teknik som är relevanta för din befattning.

Investera i dig själv

När du tar dig tid att genomföra en kurs investerar du faktiskt i dig själv, i din kompetens och visar att du är redo att ta nästa steg framåt i ditt arbete. Kompetensutveckling kan göras på så många olika sätt, men genom att ta en kurs blir det lätt att lära sig exakt de färdigheter du behöver för att bli bättre på ditt arbete.

Utbildningar för alla

Med det breda utbudet av kurser som finns idag är du inte begränsad till företagsfinansierade, fysiska kurser. Även om dessa kurser är bra eftersom de är företagsspecifika, innebär de också att man sitter i timmar på stolar och lyssnar på en instruktör. En fördel med denna typ av utbildning är dock att den möjliggör betydande interaktion med andra elever, och att lära sig av sina kamrater är ett sätt att snabbt bemästra nytt material. Å andra sidan har du inte den flexibilitet som du skulle ha om du tog en kurs på din egen tid.

“68 procent av de studenter som tar onlinekurser är erfarna yrkesverksamma”, enligt University of Texas – El Paso. Så tänk inte att onlinekurser inte hjälper dig att gå framåt i din karriär. Onlinekurser är ofta gratis eller lågkostnadsalternativ, och du kan smälta informationen i din egen takt och enligt din egen tidplan. Om du tar en online-certifierings- eller examenskurs kommer du också sannolikt att upptäcka att din utbildning blir mycket billigare än att ta en examen från en traditionell högskola. Dessutom undviker du resor, vilket tar bort mer tid från arbetet och kostar pengar.

Om du deltar i en fysisk utbildning, som en konferens för en yrkesorganisation, kan du välja och vraka bland vilka seminarier du deltar i under konferensens få dagar. Du kan också välja vilka fysiska kurser du vill delta i. Många gånger erbjuds de flera gånger per år och på olika platser, så du kan välja den som bäst passar dina behov.

Ett evigt lärande

Om du vill klättra på karriärstegen eller visa att du har en särskild kompetens för dina kunder kan avslutandet av en relevant kurs hjälpa dig att göra just det. När du tar en kurs visar du dina chefer att du har ett intresse av att lära dig mer, att du är ambitiös och att du har en aktiv nyfikenhet för att lära dig nytt material. Detta kan hjälpa dig att bättre förbereda dig för befordringsmöjligheter. Om du driver ditt eget företag kan du erbjuda fler tjänster till dina kunder och potentiellt höja dina priser.

Att ta en karriärutbildningskurs kommer att hjälpa dig att ta nästa steg för att nå dina professionella mål. Så investera i din framtid genom att snart anmäla dig redan idag.

SHARE

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR 1