Vilken utbildning ska jag välja?

Du kommer förmodligen att upptäcka att det finns flera kurser som du kan ta för att förbättra dina yrkeskunskaper, men hur vet du vilken utbildning som passar dig? Med dessa tips kommer du att kunna ringa in dina val snabbt.

1.) Innehåller kursen allt jag vill lära mig?

Om du ska investera i en kurs vill du vara säker på att den kommer att lära dig allt du behöver veta. Ta en närmare titt på kursplanen, målen och modulerna som finns tillgängliga i kursannonserna för att lära dig mer om kursen. Prata med dina kollegor och chef om de kan rekommendera en kurs som täcker det du bör lära dig. Eftersom 74 procent av de anställda säger att de inte tror att de når sin fulla potential, enligt Medium.com, vill du se till att den kurs du investerar i är en som kommer att hjälpa dig mest i din karriär.

2.) Tänk på vilken utbildningsform som passar dig

Tänk på hur du föredrar att lära dig. Läser du hellre i din egen takt eller med ett mer strukturerat system med deadlines att uppfylla? Föredrar du att lära dig online eller i en traditionell klassrumsmiljö? Video- eller textbaserat, eller en kombination av båda? Du vill inte genomföra en utbldning som inte levereras i det format du föredrar.

3.) Kolla upp recensioner och referenser

Fundera över vilka syften du vill gå kursen för. Om du behöver lära dig några datorkunskaper, ta en på ditt lokala bibliotek eller titta på en YouTube-kurs för att lära dig vad du behöver veta kommer förmodligen att vara bra. Men om du behöver en viss yrkesbeteckning, till exempel för att bli språklärare online, se till att kursgivaren är ackrediterad och erkänd av arbetsgivare och alla yrkessammanslutningar med anknytning till din karriär.

4.) Kontakta tidigare studenter

Undersök bortom recensioner på webbplatsen. Fråga andra yrkesverksamma inom ditt område, kanske vid ett nätverksevent, i ditt företag eller i professionella sociala mediegrupper, om deras erfarenhet av att gå en viss kurs. Gav det dem vad kursen lovade? Kunde de framgångsrikt använda det de lärt sig på jobbet? Fick de kampanjen eller nya kunder de hoppades på? Att få rekommendationer och varningar från andra studenter kan hjälpa dig att hitta rätt kurs för dig.

5.) Tänk igenom kostnaderna

Billigare är inte alltid bättre, och detsamma gäller för dyrare kurser. Du kanske kan hitta informationen du behöver veta i en gratis kurs, eller så kan du behöva betala lite pengar för att få en kurs som täcker allt du behöver veta på ett ställe så att du inte behöver leta runt online för att sätta ihop olika kurser. Du får ofta vad du betalar för, så undersök noga alla kurser du funderar på och se till att den ligger inom din budget. Det kan vara värt att spara lite pengar under en tid för att gå en mer grundlig och heltäckande kurs.

SHARE

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR 1